Veelgestelde vragen

Aanvankelijk was Compendium Geneeskunde bedoeld als hulpmiddel voor geneeskundestudenten. Viermaal per jaar maken duizenden geneeskundestudenten de voortgangstoets, een toets over de gehele kennisbasis van de algemene geneeskunde. Een struikelblok voor vele studenten. Compendium Geneeskunde is hier hét hulpmiddel voor.

Echter blijken de boeken niet enkel als hulpmiddel voor tentamens uitermate geschikt te zijn, maar ook al naslagwerk voor coassistenten, verpleegkundigen, onderzoekers en artsen. Als artsen zich namelijk eenmaal hebben gespecialiseerd, houden ze zich weinig met andere disciplines meer bezig. Met Compendium Geneeskunde kunnen artsen andere disciplines bekijken of herhalen, maar ook de patiënt ziektebeelden beter uitleggen. Dertig procent van alle gebruikers van Compendium Geneeskunde zijn al afgestudeerd arts.

Compendium Geneeskunde is hét overzicht van alle 27 disciplines van de Geneeskunde (van gezondheidsrecht tot cardiologie). Het is het enige boek voor studenten door studenten. 56 masterstudenten vatten in 1200 pagina’s, opgedeeld in 4 delen de algemene geneeskunde samen. 38 medische specialisten hebben de kwaliteit gewaarborgd. Dit zo overzichtelijk mogelijk, met stroomdiagrammen, pijlen, icoontjes, tabellen, ezelsbruggetjes en heel veel afbeeldingen.

Het Compendium Geneeskunde is inderdaad een methode geschreven door studenten uit heel Nederland. Hierdoor komt reeds het inzicht van vele verschillende ziekenhuizen aan bod. In principe verschillen de richtlijnen tussen ieder ziekenhuis een beetje. De richtlijnen tussen Nederland en België verschillen dikwijls niet meer dan die tussen ziekenhuizen. Ook in België zien wij ontzettend veel studenten die goed studeren met het Compendium Geneeskunde. In België staat nog meer dan in Nederland de aankoop van specifieke boeken en cursussen op de voorgrond, waardoor het overzicht hiertussen vaak erg moeilijk wordt. Zeker voor stages en klinische lessen biedt het Compendium Geneeskunde dan een ontzettend goed en praktisch overzicht dat je sneller doorleest dan een complete cursus of een compleet boek.

Natuurlijk zijn er ook wel verschillen tussen België en Nederland zoals op het gebied van bijvoorbeeld wetgeving. Wij hebben echter bijvoorbeeld het hoofdstuk medisch recht voorgelegd aan een prof gezondheidsrecht uit Vlaanderen. Hoewel de namen en specifieke wetsteksten niet gelijk zijn voor de twee landen, geeft hij ook wel aan dat de principes van de wetten voor beide landen hetzelfde zijn en ik citeer "de verschillende hoofdstukken zijn ook voor Belgische artsen en arts-specialisten in opleiding ongetwijfeld van belang". Ik haal dit voorbeeld eruit omdat het hoofdstuk medisch recht de grootste verschillen zal hebben tussen Nederland en België. Maar zoals je ziet is dit eigenlijk ook maar minimaal. In onze nieuwe pockets: neurologie en gynaecologie & verloskunde hebben we zelfs wettelijke en maatschappelijke kwesties voor zowel Nederland als België specifiek vernoemd.

De ziektebeelden en behandelingen zijn gelijkaardig in zowel Nederland als België. Ook de aanpak hiervan gaat weinig verschillen. Bij het schrijven van de boeken zijn ook niet enkel gebruik gemaakt van Nederlandse richtlijnen. Anderzijds gebruikt iedere student ook buitenlandse richtlijnen (UpToDate) en boeken.

Retourneren is mogelijk binnen 14 dagen na ontvangst. Stuur een mailtje naar [email protected] om ons hiervan op de hoogte te brengen, dan geven we je de verdere retourinstructies. Het volledige bestelbedrag wordt binnen 7 werkdagen na ontvangst van de retour terug op je rekening gestort.

Als beginnend student start je aan een heel nieuwe studie en krijg je vanaf je eerste dag een overload aan informatie. Deze verreiste informatie staat voordat je het weet verdeeld over meerdere schriften, losse notitiebladen, bijlagen en online word documenten. Om vanaf het begin het overzicht te hebben, is Compendium Geneeskunde ontwikkeld als aanvulling op de reguliere studieboeken. De initiatiefnemers zijn zelf ook geneeskundestudenten, dus weten goed hoe dit gaat als beginnend student. Daarom maakte zij Compendium Geneeskunde. De reeks die vanaf jaar 1 dus al handig is, en dit zal blijven gedurende je gehele carrière als medicus.

Vandaag voor 22:00 besteld, vandaag verzonden. Na bestelling ontvang je een track&trace code zodat je precies weet wat de status van de bestelling is. Deze code wordt gemaild naar het opgegeven e-mailadres. Let op: waarschijnlijk geeft de pagina van de verzendpartij eerst de melding dat de zending niet bekend is. Probeer het in dat geval enkele uren later nog een keer.

Dit zit zeker in ons achterhoofd. Tot noch toe hebben wij hier geen concrete plannen voor. Zodra we hiermee aan de slag gaan zullen we dit op de website en social media zetten.

Neem zo snel mogelijk contact op met de klantenservice door te mailen naar [email protected] of te bellen naar 020-224 69 10.

Wij staan altijd open voor eventuele samenwerkingen. Geïnteresseerd? Mail dan naar [email protected]

  • Druk 6 (de meest recente druk) van de boekenreeks Compendium Geneeskunde
Bij het bestellen van losse delen kan de druk variëren van druk 3 t/m de meest recente druk

  • Druk 3 (de meest recente druk) van de pocketversie Cardiologie en vasculaire Geneeskunde
  • Druk 1 (de meest recente druk) van de pocketversie Neurologie
  • Druk 1 (de meest recente druk) van de pocketversie Gynaecologie en obstetrie
  • Druk 1 (de enige druk) van de scheurkalender 2018 Compendium Geneeskunde
  • Druk 1 (de enige druk) van de scheurkalender 2019 Compendium Geneeskunde

Van alle producten staat een inkijkexemplaar online:

De producten kunnen ook op enkele fysieke locaties ingekeken en eventueel gekocht worden. Deze locaties zijn in te zien op de pagina Locaties.

Nederland
Jouw bestelling verzenden wij met DHL. Verzending gaat als brievenbuspakket (bij 1 scheurkalender of 1 pocketversie) of als belpakket (de bezorger zal aanbellen). Verzending boven €50 is gratis, daaronder bedragen de kosten €2,95.

België
Jouw bestelling verzenden wij met DPD. Verzending gaat als belpakket (de bezorger zal aanbellen). Verzending boven €50 is gratis, daaronder bedragen de kosten €2,95.

Vandaag voor 22:00 besteld, vandaag verzonden Direct bestellen
Compendium Geneeskunde gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen voor jou nog makkelijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.