Afgestudeerd​

Afgestudeerd

Wauw na zes jaar keihard studeren, toetsen maken en praktijkervaring te hebben opgedaan is het zover. Je bent afgestudeerd! Je mag jezelf nu basisarts noemen en nu is het tijd om nog meer ervaring op te doen als AIOS of ANIOS, een promotietraject in te gaan, huisarts te worden of een andere richting op te gaan. De wereld ligt voor je open!

Wel is het heel belangrijk om je kennis continu te updaten, te weten wat er in de medische wereld speelt en je te verdiepen in nieuwe ziektebeelden waar je nog onvoldoende van weet.

Na 6 jaar weet je nog niet alles

Na je studie weet je nog niet alles. En dat kun je ook niet weten want daarvoor is de geneeskundestof veel te uitgebreid en te diepgaand. Het kan dus zijn dat je tegen een ziektebeeld aanloopt waar je nog niet al te veel vanaf weet. Of je wordt opgeleid tot dermatoloog en je bent zo gefocust op deze discipline dat het fijn kan zijn om wat terug te zoeken wanneer je een patiënt hebt met een breder ziektebeeld. Wanneer je iets nog niet vaak hebt gezien of je twijfelt over een diagnose dan is het fijn om snel iets op te kunnen zoeken. Het gemakkelijk vinden van de juiste informatie kan bijdragen aan de zelfverzekerheid en het zelfstandig worden van jonge artsen. Het compendium helpt je op weg door alle aandoeningen die je tegen bent gekomen in zes jaar geneeskunde nog eens overzichtelijk en bondig voor je weer te geven

Ervaringen van andere afgestudeerde geneeskundestudenten

Benieuwd hoe je leven eruit gaat zijn als je afgestudeerd bent? Lees het in de blogs hieronder en wie weet kun je de tips gebruiken om het maximale uit jouw carrière  te halen.