Eerstejaars geneeskundestudenten​

Eerstejaars geneeskundestudenten

Spannend! Je begint aan je eerste jaar geneeskunde op een nieuwe universiteit, met nieuwe medestudenten en wellicht ook in een nieuwe stad. Je bent gemotiveerd om direct goed te starten, want je weet inmiddels wel dat het zes zware jaren gaan worden…

Wanneer je je goed voorbereidt ben je al op de helft, dus lees goed de informatie door die je van je universiteit hebt gekregen. Daarnaast kun je je op meer dingen voorbereiden. Denk aan:

Je eerste jaar geneeskunde & Compendium Geneeskunde

De boekenreeks van Compendium Geneeskunde bestaat uit vijf boeken en 35 disciplines. Niet alle stof krijg je gelijk in je eerste jaar, maar het is een reeks die je gedurende je studietijd (en daarna!) kunt gebruiken. Wanneer je het lastig vindt om te bepalen welke stof je moet leren, dan geeft de boekenreeks een mooi overzicht van de belangrijkste ziektebeelden.

Daarnaast doe je in het eerste jaar ook al de voortgangstoets en dan is de boekenreeks fijn om door te nemen om je voor te bereiden op deze toets.

Ervaringen van andere geneeskundestudenten

Benieuwd hoe andere geneeskundestudenten hun eerste jaar hebben ervaren? Lees het in de blogs hieronder en wie weet kun je de tips gebruiken om het maximale uit jouw studie te halen.

Challenge your growth!

In gesprek met Anne de Pagter Na het afronden van de bachelor staat jou als geneeskundestudent nog een drie jaar durende master te wachten. Als

Lees verder »